Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


B választék, B sortiment

Magyarul, in Hungarian

Darafelfújt gyümölcsöntettel/
Dédi mogyorótortája/ Diós batyu/ Diós piskótaholdacskák

Darafelfújt gyümölcsöntettelKép

Hozzávalók:

  • 1 liter tej,
  • 20 dkg kukoricadara,
  • 5 dkg vaj,
  • csipetnyi só,
  • 2 evõ
  • kanál méz,
  • az öntethez:
  • 40 dkg eper,
  • 4 evõ
  • kanál cukor

Elkészítés: A tejet fölforraljuk, a darát beleszórjuk, és kevergetve 3-4 percig fõzzük. A tûzrõl levéve, lefödve 15 percig duzzadni hagyjuk. A vajjal négy egyszemélyes vagy egy nagyobb pudingformát kikenünk, a többit a kukoricadarába dobjuk. Utóbbit még sóval meg mézzel is ízesítjük, a formákba töltjük, és 3-4 percre forró sütõbe toljuk, csak amíg a gyümölcsöntet elkészül. Ehhez a megmosott gyümölcs felét turmixoljuk, átszûrjük, 1 deci vízzel meg a cukorral 2-3 percig forraljuk, majd másik felét elnegyedelve beleszórjuk. A darafelfújtakat tányérra borítjuk, a gyümölcsös öntettel meglocsoljuk. Mint már utaltunk rá, az étel málnával is elkészíthetõ, ahogy a fotón is látszik.

idõ: 40 perc
1 adag: 2350 kJ/562 kcal

 

 

 

Dédi mogyorótortájaKép

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 15 dkg rama sütőmargarin,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • só,
  • 3 tojás,
  • 12 dkg csokoládépor,
  • 8 dkg darált mogyoró,
  • 1,5 dl tej,
  • 30 dkg rétesliszt,
  • 1 kiskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag hidegen készíthető vaníliás krémpor,
  • 1 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 7-8 dkg keserű csokoládé,
  • 3 evőkanál víz,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 1 evőkanál rama sütőmargarin,
  • 5 dkg felezett mogyoró

Elkészítés: A tésztához a felolvasztott margarint habosra verjük. A cukrot, a vaníliás cukrot és egy egész tojást is beleforgatunk, és fehéredésig keverjük. A csokoládéport beleszórjuk, a mogyorót és a tejet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A sütőport a lisztbe hintjük, majd a margarinos masszába forgatjuk. Egy 22 centi átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel beszórunk, majd a csokoládés masszát belesimítjuk. A 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 160 °C-ra) előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük, rácsra téve kihűtjük. A töltelékhez a krémet a tasakon található leírás szerint elkészítjük. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. A kihűlt süteményt először egy kés hegyével megjelölve a képen látható módon, vékony, erős zsineggel elfelezzük. Az alsó részt a krémmel megkenjük, majd a tetejét ráhelyezzük. A mázhoz a csokoládét forró vízfürdő felett megolvasztjuk. A porcukrot és a margarint hozzáadva fényesre keverjük. Az edényt félrehúzzuk, és a mogyorót a csokoládéba forgatjuk. A kész, de még meleg mázat a torta közepére halmozzuk, és hagyjuk, hogy kissé megfolyjon. Amint a máz megdermedt, azonnal tálalhatjuk.

idő: 1 óra + hűtés
1 szelet: 2885 kJ, 690 kcal

 

 

 

Diós batyuKép

Hozzávalók:

  • kb. 16 darabhoz:
  • 1 csomag (500 g) mélyhűtött leveles tészta
  • 3 evőkanál mazsola
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A mazsolát leöblítjük, vízbe áztatjuk. A mazsolát lecsepegtetjük, összekeverjük a dióval és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7x7 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. A négyzetek közepébe 1-1 kiskanálnyi lekváros diót teszünk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, és átlósan összefogjuk a sarkokat úgy, hogy középen összenyomkodjuk őket, azaz batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk. 

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 195 kcal

 

 

 

Diós piskótaholdacskákKép

Hozzávalók:

  • 10 dkg rama sütőmargarin
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg dióbél
  • vaníliás porcukor a díszítéshez
  • rama sütőmargarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés: A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, majd a cukrot és a margarint hozzáadva habosra keverjük. Ezután apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére durvára vágott dióbelet szórunk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A tepsiben hagyjuk kissé kihűlni, majd gyúródeszkára borítva, pogácsaszaggatóval vagy félhold alakú kiszúróformával holdacskákat vágunk belőle. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.