Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


C választék, C sortiment

Magyarul, in Hungarian

Dorset-i almatorta/ Epres süti/ Erdei gyümölcsös-vaníliás túróhab/ Fagylaltos meglepetés

Dorset-i almatortaKép

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 kg alma
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 10 dkg mazsola
  • fahéj, szegfűszeg ízlés szerint

Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, négybe vágjuk, és a magházat kiemelve felszeleteljük. Meglocsoljuk a fél citrom levével, és félretesszük. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. Egy nagy edénybe tesszük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, az őrölt fahéjat és az őrölt szegfűszeget. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a puha vajat. Elmorzsoljuk. Belekeverjük az almát és a lecsepegtetett mazsolát. A négy tojást egy tányérban sárgájával együtt felverünk, mintha rántottát készítenénk, és a lisztes keverékhez adjuk, összekeverjük. Ezt a kissé tömör tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformában kisütjük kb. 45-50 perc alatt.

 

 

Epres sütiKép

Hozzávalók:

  • 10 darabhoz:
  • 2 rúd epres piskótarolád,
  • 25 dkg rózsaszínű marcipán,
  • 1-2 dl tejszín,
  • 10 szem eper

Elkészítés: A roládot vágjuk 3-4 cm széles karikákra. A marcipánt műanyag vágólapon sima sodrófával (erre a célra egy üveg is megfelel) nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd vágjuk olyan széles csíkokra, amelyekkel begönygyölhetjük a piskótakarikákat. Verjük föl a tejszínt, és kinyomóval díszítsük egyenként a süteményeket. Vágjuk az eperszemeket vékony szeletekre, de úgy, hogy egyben maradjanak, s tegyük a tejszínhab közepébe. Tipp: Marcipánt házilag is készíthetünk. Keverjünk össze 20 dkg finomra darált mandulát 1,5 dl porcukorral, pár csepp vízzel vagy eperlével, míg egyöntetű rózsaszínű masszát kapunk.

idő: 15 perc
1 adag: 913 kJ/220kcal

 

 

Erdei gyümölcsös-vaníliás
túróhab
Kép

Hozzávalók:

  • (4 kehelybe):
  • 1 csomag (25 dkg) túró
  • (1 csomag vaníliás pudingpor+5 dl tej+4 evőkanál cukor)
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • 1 doboz (30 dkg) fagyasztott erdei gyümölcs
  • méz
  • 4 szem kókuszcsók

Elkészítés: 1.) A kókuszcsókokat apróra törjük, és a kelyhek aljába szórjuk. Meglocsoljuk a kiolvadt és lecsöpögtetett erdei gyümölcsök levével, majd rácsurgatunk egy kis mézet.
2.) Elkészítjük és kihűtjük a pudingot, majd összekeverjük a túróval, és hozzákeverünk 2 evőkanál eperlekvárt. Ha nem elég édes, porcukorral vagy mézzel édesítjük. A túrót a kókuszcsókokra kanalazzuk, egészen a pohár tetejéig.
3. Végül az erdei gyümölcsöket rápúpozzuk a túrókrémre, és a desszertet tálalásig a hűtőbe tesszük.

 

 

Fagylaltos meglepetésKép

Hozzávalók:

  • 8 adaghoz:
  • 12 dkg omlós keksz
  • 6 dkg tisztított dióbél
  • 6 dl vaníliafagylalt
  • 6 dkg barnacukor
  • 9 dkg vaj
  • 17 dkg finom kristálycukor
  • 4,5 dl tejszín
  • 4 dkg kakaópor
  • 6 dl csokoládéfagylalt vagy kávéfagylalt
  • 1 evőkanál csokoládéforgács vagy -dara

Elkészítés: A kekszet morzsává törjük. A dióbelet felaprítjuk. A vaníliafagylaltot a mélyhűtőből a hűtőszekrénybe áttesszük, hogy kissé megpuhuljon. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A kekszet összedolgozzuk a dióval, a barnacukorral, 7 dkg vajjal, és a keveréket egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló lapos tálba nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. A sütőben 8 percig sütjük, hagyjuk kihűlni. A vaníliafagylaltot széles lapos késsel a tésztára kenjük, majd másfél órára betesszük a mélyhűtőbe. Teflonedényben összekeverünk 15 dkg cukrot, 1,2 dl tejszínt, a kakaóport, a maradék vajat, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sima krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a vaníliafagylaltra öntjük, és 30 percre újra visszatesszük a mélyhűtőbe. A csokoládé- vagy kávéfagylaltot szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg kenhető lesz, de nem olvad meg teljesen. Ekkor egyenletesen a csokoládéra kenjük, és kb. 1 órára visszatesszük a mélyhűtőbe. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és egyenletesen a tortára kenjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és lefedetlenül 3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 685 kcal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.