Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D választék, D sortiment

2011.09.25

Fekete-fehér süti/ Francia csokoládékrém/ Gyömbéres-szilvás rétes/ Joghurt torta

Fekete-fehér sütiKép

Hozzávalók:

  • (60 darab):
  • 30 dkg liszt,
  • 20 dkg vaj vagy rama sütőmargarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 csomag vaniliás cukor,
  • csipetnyi só,
  • 1 tojás,
  • 1 késhegynyi sütőpor,
  • 1 evőkanál kakaó,
  • 1 evőkanál tej,
  • néhány csepp rumaroma

Elkészítés: A lisztet, zsiradékot, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Alufólián nyújtsuk ki külön a tésztákat. A világos tésztát tegyük a sötétre, és tekerjük össze. Szeleteljük fel vékonyan, és az így kapott csigákat süssük ki (180 fokon kb. 8-10 perc).

 

 

Francia csokoládékrémKép

Hozzávalók:

  • 20 dkg keserű csokoládé(minél feketébb, annál jobb),
  • 4 tojás,
  • 2 evőkanál tejszín,
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés: Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

 

 

Gyömbéres-szilvás rétesKép

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 5 dkg rama sütőmargarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1,5 dl langyos víz
  • liszt a tészta kinyújtásához
  • a töltelékhez:
  • 1 kg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg aprított mandula
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg friss gyömbér
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés: A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, a közepébe tesszük az olvasztott margarint, a tojást, a sót, majd kis adagokban hozzákeverjük az ecetes langyos vizet. Az összetevőket két lapáttal összedolgozzuk vagy keverőtálban kézimixerrel összekeverjük. Az összekevert tésztát kb. 10 percig gyúrjuk, amíg könnyű és rugalmas, selymes fényű tésztát kapunk. A tésztából cipót formálunk, megkenjük olajjal, majd egy kissé felmelegített porcelán- vagy kerámiatállal lefedjük, és legalább fél óra hosszat pihentetjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, majd a cukorral és az aprított, darált mandulával összekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, fokhagymanyomón áttörjük és a szilvához adjuk, majd az egészet összekeverjük. A tésztát belisztezett abroszra tesszük, és kézhát segítségével hajszálvékonyra nyújtjuk, a széleket levágjuk. A szilva-mandula-gyömbér keveréket a tésztán egyenletesen szétosztjuk. A tészta egyik szélét a töltelékre hajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, és sütőpapírral befedett sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben 175 fpkon kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, porcukorral meghintjük és felszeleteljük.

Megjegyzés: Friss gyömbér helyett gyömbérport is használhatunk.

  

 

Joghurt tortaKép

Hozzávalók:

  • 4 dl víz
  • 1 csomag zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 evőkanál porcukor
  • 6 doboz gyümölcsjoghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs
  • 1 kivi
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg meggykompót
  • 20 szem (mirelit) eper vagy málna
  • A díszítéshez
  • tejszínhab
  • gyümölcsök
  • citromfű levelek

Elkészítés:
1.) 4 dl vízbe 1 csomag zselatint teszünk és felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
2.) 3 dl tejszínbe a csomag fixálót és 5 evőkanál porcukrot teszünk, majd felverjük.
3.) 6 db gyümölcsjoghurtot összekeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és mikróban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket (1 narancsot, 1 kivit, 5 dkg mazsolát, 10 dkg meggykompótot, 20 szem epret).
4.) Az egészet nagyon óvatosan hozzákeverjük a fixálós, felvert tejszínhez.
5.) Ha mindennel elkészítünk, fogunk egy legalább 4 literes - inkább lapos, mint magas) lábast, kibéleljük fóliával, és beletöltjük a joghurt krémet.
6.) Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, majd másnap kiborítjuk egy tálra a megdermedt joghurt tortát, tejszínhabbal, eperszemekkel, narancs és kiviszeletekkel és citromfű levelekkel díszítjük
.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.