Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


E választék, E sortiment

Kakaóscsiga/ Kókuszos felhő/ Kókuszos-karamelles palacsinta barackkal/ Különleges linzerkarika

KakaóscsigaKép

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • szükség szerint tej
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg rama sütőmargarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • A sütéshez:
  • vaj
  • 2 dl vaníliás cukorral édesített tej
Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelttésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett tálban, liszttel meghintve a duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a porcukros kakaóval, és beigli formájúra sodorjuk. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük. Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt bekapcsoljuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, és úgy sütjük készre.

 

 

Kókuszos felhőKép

Hozzávalók:

  • kb. 80 darabhoz:
  • 1 narancs
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 17,5 dkg porcukor
  • fél citrom leve

Elkészítés: A narancsot forró vízzel alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A vajat apró darabokra vágjuk. A lisztet, az étkezési keményítőt, a cukrot, a kókuszreszeléket és egy csipet sót összekeverünk. Hozzáadjuk a tojásokat, a narancshéjat, a vajat, és 1-2 evőkanálnyi vízzel összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkánk kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és felhőket vagy virágokat szaggatunk ki belőle. Tepsire tesszük, és a sütőben kb. 12-14 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beledolgozzuk a porcukrot és a citromlevet. Megkenjük vele a felhőket, megszórjuk kókuszreszelékkel, és egy éjszakán át száradni hagyjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 234 kJ/56 kcal

 

 

Kókuszos-karamelles
palacsinta barackkal
Kép

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • A sütéshez: olaj
  • A töltelékhez:
  • 1/2 csomag vaníliás krémpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • A karamelles barackhoz:
  • 30 dkg őszibarack (vagy sárgabarack)
  • 4 dkg cukor

Elkészítés: A vaníliás krémporból a tejjel, a cukorral krémet készítünk, majd félretesszük. A tésztához a lisztet, a cukrot, a tejet, a tojást és egy csipet sót simára keverünk. Annyi vizet illetve szódavizet teszünk hozzá, hogy palacsintatészta-sűrűségű tésztát kapjunk. Belekeverjük a kókuszreszeléket. Forró, kiolajozott serpenyőben a szokásos módon palacsintákat sütünk. A barackokat megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk. A cukrot karamellizáljuk, rátesszük a barackokat. Összeforgatjuk, ha kell, kevés vizet öntünk alá, és amikor a karamell felolvadt, levesszük a tűzről. Betöltjük a palacsintákat a krémmel, összehajtjuk, tányérra tesszük, és a tetejére öntjük a karamellizált barackokat. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 384 kcal

 

 

Különleges linzerkarikaKép

Hozzávalók:

  • Az 1. tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg rama sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • A 2. tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg rama sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • fehércsokoládé

Elkészítés: Az 1. tésztához a lisztet átszitáljuk, a vajat apró darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a kakaót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle (sima kiszúróval). A 2. tésztához a lisztet átszitáljuk, a vajat apó darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. (Lukas kiszúróval kell csinálni.) A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűltek, a 2. tésztát - ami citromos és lukas a közepe - olvasztott fehér csokiba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni. a kakaóporosat megkenjük lekvárral, majd rátesszük az olvasztott csokiba mártott, megdermedt lukas karikát. Marcipánvirággal díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.