Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


F választék, F sortiment

2011.10.18

Lengyel szelet/ Mandulakoszorú/ Mandulás perec/ Mézes lapos

Lengyel szeletKép

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg rama sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókusz
  • 2 dkg kakaó

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból 3 lapot sütünk. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük. A margarint és a porcukrot kikeverjük. Kihűlés után a két krémet összekeverjük, majd a kókuszt is belekeverjük. Felébe kakaót teszünk. A lapokat megkenjük a két krémmel, majd csokimázzal leöntjük.

 

 

MandulakoszorúKép

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 13 dkg cukor
  • 30 dkg darált mandula
  • 12 dkg instant kakaópor
  • 6 tojás
  • 3 teáskanál sütőpor

Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, ezzel is jól kikeverjük. A mandulához adjuk a kakaót, a sütőport, és a vajas krémhez öntjük. Szép, homogén masszává keverjük. Koszorú- vagy tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 170-175 fokon, hagyományos sütőben kb. 190 fokon 55-60 percig, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából, hűlni hagyjuk, és kihűlés után ribizli-, málna- vagy más finom lekvárral bekenjük.

Megjegyzés:
Ha megéri a másnapot, akkor még finomabb!

 

 

Mandulás perecKép

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt,
  • 5 dkg darált mandula,
  • 13 dkg rama sütőmargarin,
  • 7 dkg porcukor,
  • csipetnyi só,
  • 1 tojássárga
  • A díszítéshez:
  • 1 tojássárga,
  • 1 evőkanál tejszín

Elkészítés: A tészta hozzávalóit keverjük össze, 30 percre tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk hosszú, vékony henger alakra, szeleteljük fel, és formázzunk belőle perecet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyük a pereceket. A tojássárgát keverjük össze a tejszínnel, és kenjük a sütikre. 200 fokon kb. 10 percig süssük.

 

 

Mézes laposKép

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg méz
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál szódabikabóna
  • A töltelékhez:
  • 6 dl tejföl
  • 7 kanál cukor
  • 14 dkg darált dió

Elkészítés: A tésztához való alapanyagokat jól összegyúrjuk, és négy lapra osztva tepsi hátán sütjük. Nyújtáskor a deszkát alaposan lisztezzük, a tepsi tetejét sütés előtt pedig zsírozzuk és lisztezzük!! A lapok hamar megsülnek! A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a lapok közé töltjük. Egy napig állni hagyjuk, majd szeleteljük!

Megjegyzés: Pikáns, nem túl édes sütemény. Erdélyből származik a recept.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.