Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


H választék, H sortiment

2012.03.10

Narancsos túrószelet/ Pilletorta/ Póréhagyma palacsintában/ Reszelt kakaós-túrós sütemény

Narancsos túrószelet
Kép

Hozzávalók:

  • (10 szelethez)
  • a tésztához:
  • 3 tojás,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 3 evőkanál finomliszt,
  • 1/3 csomag sütőpor,
  • evőkanál cukor nélküli kakaópor,
  • 0,5 dl olaj
  • a krémhez:
  • 25 dkg tehéntúró,
  • 15 dkg porcukor,
  • 20 dkg rama sütőmargarin,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • néhány csepp citromlé
  • a mázhoz:
  • 4 dl szénsavas narancsízű üditőital,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 1 dl cukor
  • a díszítéshez:
  • 2 narancs

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral elvegyítjük, és a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat ráöntjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Közepes méretű, kb. 35 x 25 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk - az is jó, ha kivajazzuk, liszttel behintjük - és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 18-20 percig sütjük. A krémhez a túrót áttörjük. A porcukrot a puha margarinnal habosra keverjük, a túrót hozzáadjuk. citromhéjjal és a citromlével ízesítjük. A kisült, kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összkeverjük. A maradék üdítővel együtt lábasba töltjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl - ezalatt a tortát felszeletelt naranccsal díszítjük, végül a tortára kenjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

idő: 1 óra + hűtés

 

 

PilletortaKép

Hozzávalók:

  • (12 szelethez):
  • 12,5 dkg vaj,
  • 12,5 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 tojás,
  • 12 dkg finomliszt,
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 1-2 evőkanál tej
  • A töltelékhez:
  • 4 dl joghurt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 narancs leve és reszelt héja,
  • 9 lap zselatin,
  • 5 dl tejszín
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj és zsemlemorzsa
  • A díszítéshez:
  • 1 narancs,
  • 3 kivi,
  • 5 nagy szem eper,
  • 1 nagy alma,
  • 10 dkg kókuszreszelék,
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd apránként a lisztet, a kakaót és a sütőport is beledolgozzuk. Ha a tészta túl sűrű lenne, tejjel lazíthatjuk. Egy kör alakú tortaformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C) kb. 50 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Közben a joghurtot a cukorral, a narancs reszelt héjával és levével jól összekeverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd lassan, kis lángon felolvasztjuk, és apránként a joghurtba keverjük. A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, és amikor a joghurt szilárdulni kezd, óvatosan beleforgatjuk. A tésztát a tortaformában hagyjuk kihűlni, és a joghurtos krémet aztán töltjük a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg teljesen meg nem dermed. Ezután a gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeleteljük és a torta tetejére rakjuk. A tortazselét a tasakon található előírás szerint feloldjuk, a gyümölcsökre locsoljuk, s megvárjuk, amíg megszilárdul. A tortaformát leemeljük róla, és a sütemény oldalára kókuszreszeléket tapasztunk.

idő: 1 óra
1 szelet: 1685 kJ, 403 kca
l

 

 

Póréhagyma palacsintábanKép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 40 dkg póréhagyma
  • 2 dl zöldségleves (kockából)
  • 20 dkg tetszőleges krémsajt
  • 4 dkg vaj+ a tálhoz
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A tojásokból a liszttel, a tejjel, víz és só hozzáadásával kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, kicsit állni hagyjuk. A póréhagymát alaposan megtisztítjuk, a folyó vízzel a lemezek között is jól átmossuk, és kb. 8 cm-es darabokra vágjuk.

1. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
2. A vajat mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, póréhagymát beletesszük, ráöntjük a zöldséglevest, és a hagymát fedő alatt megpároljuk. Ha kész, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd minden darabot hosszában négy gerezdre vágunk.
3. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Egy lapos, nagyobb hőállótálat vajjal kikenünk.
4. A palacsintákat megkenjük a krémsajttal, mindegyikre teszünk a párolt hagymából, majd háromszögre hajtjuk. A tálba egymás mellé fektetjük, ráreszeljük a mozzarella sajtot, és a sütőben 3-4 perc alatt összemelegítjük. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 523 kcal

 

 

Reszelt kakaós-túrós
sütemény
Kép

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 400 g liszt
  • 250 g rama sütőmargarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 150 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárga
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 vaníliás cukor
  • Töltelék:
  • 150 g mazsola konyakos teába áztatva
  • 1 kg áttört túró
  • 50 g babapiskóta (összetörve)
  • 1 reszelt alma
  • 2 citrom héja reszelve
  • 3 tojás
  • 250 g cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés: A kakaós süti tésztáját még előző este elkészítettem: 400 g lisztet, 250 g margarint, 1/2 csomag sütőport, 150 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojás sárgát, 4 ek kakaót és 1 vaníliás cukrot összegyúrtam egyetlen golyóvá, majd kettévágtam, befóliáztam és a mélyhűtőbe tettem.
Másnap elkészítettem a túrós tölteléket: 150 g mazsolát konyakos teába áztattam, közben összetörtem 1 kg túrót és hozzákevertem 50 g babapiskóta-port, 1 reszelt almát és belereszeltem 2 citrom héját. Egy másik tálban kikevertem 3 tojás sárgáját 100 g cukorral, egy harmadikban pedig a 3 tojásfehérjét egy csipet sóval és 150 g cukorral. Először a tojássárgás, majd a tojásfehérjés keveréket adtam a túróhoz, majd a mazsolákat.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe reszeltem az egyik csokis tésztagolyót, ráterítettem a túrós tölteléket, majd a tetejére reszeltem a másik tésztagolyót és előmelegített sütőben, kb. 180-200 fokon, 40 perc alatt készre sütöttem a süteményt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.