Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. választék, II. sortiment

2012.04.20

Csicseriborsó fasírt/ Csirkés csőben sült/ Füstölt sonka sajttal sütve/ Gombás-sajtos krumplitál/ Gombás-uborkás csirkeragu

Csicseriborsó fasírtKép

Hozzávalók:

  • 35 dkg csicseriborsó,
  • 2 szelet sötét rozskenyér,
  • 2 tojás,
  • 2 fej hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 babérlevél

Elkészítés: A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Összekeverjük a csicserikrémet a tojással, kenyérrel, a lereszelt hagymával, zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, ellapítjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával körítjük.

 

 

Csirkés csőben sültKép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál vegeta ételízesítő
  • 1 kis fej hagyma
  • fél szál póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg pannónia sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 8 tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg liszt

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni, az ételízesítővel, borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, a csirkemellhez adjuk, és kb. 30 percig főzzük. A húst kissé kihűtjük, és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, a petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A márványsajtot apró kockára vágjuk, a pannónia sajtot lereszeljük. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál vajat, Beletesszük a póréhagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, sóval, őrölt borssal, a petrezselyemmel fűszerezzük. Összekeverjük, jól átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a márványsajtot, és levesszük a tűzről. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat simára keverjük a tejszínnel, megsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk, és a sárgájás masszába fogatjuk. A maradék vajat felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, beleöntjük a tojásmasszát, betesszük a sütőbe, és kb. 3-4 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, az omlett közepére halmozzuk a ragut, és szorosan összegöngyöljük. A forró roládot megszórjuk a reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 1638 kJ/390 kcal

 

 

Füstölt sonka sajttal sütveKép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg sárgabarack
  • 15 dkg nektarin
  • 50 dkg sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg szeletelt sajt
  • A körethez:
  • tetszőleges saláta, ízlés szerinti öntettel

Elkészítés: A sárgabarackokat felezzük, eltávolítjuk a magokat. A nektarinokat is kimagozzuk, és a gyümölcsöt négy vagy hat darabra vágjuk. A sonkát felszeleteljük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a sonkaszeleteket. A sonkákat tűzálló tálba fektetjük, minden szelet sült sonkára teszünk a barackokból, majd sajttal beborítjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép piros lesz. A tetszőlegesen elkészített salátára tálaljuk. Ez az étel fogyasztható melegen és hidegen egyaránt.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag köret nélkül: 385 kcal

 

 

Gombás-sajtos krumplitálKép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg nagy gomba
  • 15 dkg póréhagyma
  • 10 dkg piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Közben a többi zöldségek megmossuk, megtisztítjuk. A gombát egészben hagyjuk, a pórét fél karikákra vágjuk, a paprika húsát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. Kiolajozunk egy hőálló tálat, és a burgonyát belekarikázzuk, közben kicsit megsózzuk. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, és a felével megkenjük a burgonyákat. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és 2-3 perc alatt megsütjük benne a gombák tetejét, a belső részét megsózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és megfuttatjuk rajta a pórét és a paprikát, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A gombákba töltjük a hagymás paprikát, és a töltött gombákat ráfordítjuk a burgonyára. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A gombák tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. A sütőben pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 515 kcal

 

 

Gombás-uborkás csirkeraguKép

Hozzávalók:

  • 4 adaghoz:
  • 2 nagyobb csirkemell (50 dkg)
  • 1 tasak Knorr Pirított hagymás csirke Rafinéria
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg csemege uborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • mustár

Elkészítés: Felhevített olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát és a csíkokra vágott csemege uborkát. Mustárral ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínnel és vízzel elkevert Knorr Pirított hagymás csirke Rafinériát. Felforraljuk, majd 3 percig főzzük. Tálaláskor a gombás-uborkás csirkeragut finomra vágott petrezselyemzölddel mghintjük, és burgonyapürével körítjük.

idő: kb. 40 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.