Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIII. választék, VIII. sortiment

2012.08.30

Tepsis gombás pulykaszeletek/ Töltött csillagtök sajtszósszal/ Töltött cukkinitekercs/ Töltött karalábé/ Túrós rakott zöldbab

Tepsis gombás pulykaszeletek
Kép

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 20 dkg csiperke gomba (friss vagy lecsepegtetett konzerv)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl víz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tasak Knorr Tepsis gombás pulykaszeletek Rafinéria

Elkészítés: A húst vágjuk kis szeletekre, a megtisztított gombát cikkekre. Nyersen tegyük egy hőálló tálba, keverjük össze. A tasak tartalmát keverjük el a főzőtejszín és a víz keverékével. A kész mártást öntsük a tálba, szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 175 fokon süssük készre kb. 30-35 perc alatt.

idő: 35-40 perc

 

 

Töltött csillagtök sajtszósszalKép

Hozzávalók:

  • 2 csillagtök félbevágva
  • 3 zsemle
  • 1-2 tojás
  • 1 paradicsom
  • 30 dkg reszelt sajt
  • bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • majoránna
  • reszelt sajt
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • sajtszósz (zacskós)

Elkészítés: Megmostam és félbevágtam a csillagtököket. (a belsejüket kicsit kikapartam). Elkészítettem a tölteléket: 3 db zsemlét kockákra vágtam, vízbe áztattam, kinyomkodtam, majd egy mély tálban összegyúrtam egy tojással (plusz a galuskából megmaradt tojásfehérjével), egy kockára vágott paradicsommal, és 30 dkg reszelt sajttal. Alaposan megfűszereztem borssal, oregánóval, bazsalikommal, majorannával és megsóztam. Lapos lepényeket gyúrtam, és a félbevágott patisszonokba helyeztem őket. A tetejükre sajtot reszeltem, és a kertből szedett bazsalikomlevelekkel díszítettem. Kicsit megolajoztam a tepsit, és ráraktam a félbevágott, megtöltött patisszonokat. Forró sütőbe tettem. Elkészítettem a sajtszószt (porból). A patisszon már vagy 25-30 perce sült, amikor kihúztam a tepsit, és a csillagtököket nyakon öntöttem a sajtszósszal. Még 10 percet sütöttem az egészet, és amikor megpirult a sajt és a patisszon is puha lett, kivettem a sütőből és rizzsel tálaltam.

 

 

Töltött cukkinitekercsKép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 vastag húsú zöldpaprika
  • 2 ek. olaj
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 30 dkg szeletelt gépsonka
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • fogvájók a megtűzéshez

Elkészítés: A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.

1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 4 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihűtjük.
3. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást kissé fedve, egymás mellé fektetjük. Ráteszünk egy szelet sonkát, megrakjuk a zöldségkockákkal, és óvatosan feltekerjük, összetűzzük fogvájóval, és szép sorban a tepsibe tesszük. A sütőben (vagy grillezőben) kb. 15 percig sütjük.
4. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A megsült cukkinitekercseket megszórjuk parmezánnal, és a tetejére rakjuk a paradicsomot. Francia kenyérrel kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag kenyér nélkül: 170 kcal

 

 

Töltött karalábéKép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db kalarábé
  • 40 dkg maradék főtt sonka
  • 2 evőkanál vaj + a tálhoz
  • 2 evőkanál + 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • fél kávéskanál édesnemes pirospaprika
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 evőkanál vegeta ételízesítő
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés: A gyenge karalábékat megtisztítjuk, megmossuk, és a belsejét kivájjuk. Enyhén sózott vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük a belsejéből kivájt darabkákkal együtt. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. Közben a főtt sonkát finomra vagdaljuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, és kevergetve halványra pirítunk benne 2 evőkanál lisztet. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a paprikát. Sűrűre befőzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, és a tojássárgájával megkötjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sonkás töltelékkel megtöltjük a karalábékat, és a tálba egymás mellé állítjuk. Köré szórjuk a karalábéforgácsot. Elkészítjük a paradicsommártást: az olajat felforrósítjuk rászórjuk a 3 evőkanál lisztet, és halvány rántást készítünk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, megszórjuk az ételízesítővel, csipet sóval, borssal. Felöntjük kb. 6 dl vízzel és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint cukorral édesítjük, majd lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A karalábékat körülöntjük a mártással, betesszük a sütőbe, és kb. 5 perc alatt jól átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható. kb. 1 óra múlva
1 adag: 2230 kJ/530 kcal

 

 

Túrós rakott zöldbabKép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg fagyasztott zöldbab,
  • 25 dkg tehéntúró,
  • 10 dkg rama sütőmargarin,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 mokkáskanál piros fűszerpaprika,
  • ízlés szerint só,
  • kapor
  • díszítésül 1 szál sárgarépa

Elkészítés: A zöldbabot hagyom felengedni, levét szűrőben lecsöpögtetem. Felét kivajazott tűzálló tálra terítem. Az áttört túrót simára keverem a tejföllel, 5 dkg olvasztott, de már nem meleg vajjal, pirospaprikával, 1 teáskanál vágott kaporral, sóval és a tört fokhagymával. Felét rásimítom a zöldbabra. Betakarom a megmaradt a zöldbabbal, majd rákenem a krém másik felét. Végül rászórom a zsemlemorzsát, rámorzsolom a megmaradt vajat, és befedem. A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon 30 percig párolom. A tetejét levével kissé megpirítom. Sárgarépa-karikákkal és kaporral díszítem.

idő: 60 perc
1 adag: 440 kcal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.