Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aranykrémleves zellerből

2010.10.12

Aranykrémleves zellerbőlKép

Hozzávalók:

  • 2 db KNORR Aranysárga Erőleves kocka
  • 2 szár angolzeller
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • citromlé
  • törött bors

Elkészítés: A megtisztított zellereket vékony szeletekre vágjuk. A vajat felforrósítjuk, beledobjuk a zellert, megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, egy picit pirítjuk, mint a rántást, majd felengedjük vízzel és beledobjuk a leveskockát. Ha egyszer jól felforrt, szitán áttörjük vagy kézimixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük, és egyet forralunk rajta. Tálaláskor pirított kenyérszeletet vagy fokhagymás zsemlekockát adhatunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.