Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aszaltszilva-leves pörkölt dióval

2010.12.15

Aszaltszilva-leves pörkölt
dióval
Kép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 kis darab fahéj
  • 4 dkg tisztított dió
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín

Elkészítés: Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat teatojásba tesszük. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal kiborítjuk, és összevagdaljuk. Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, egy csipet sót, és belelógatjuk a teatojást. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és kíméletesen főzzük 10 percen át. A keményítőt elkeverjük pici vízzel, és besűrítjük vele a levest. Forraljuk még 5-6 percig, majd kivesszük a teatojást, belekeverjük a tejszínt, és tálaljuk. A tetejét megszórjuk a dióval.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 290 kcal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.