Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boros vaderőleves töltött tésztával

2011.02.10

Boros vaderőleves töltött
tésztával
Kép

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg húsos vadcsont
  • 30 dkg húsos marhacsont
  • 50 dkg leveszöldség
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg darált szaftos vadhús
  • 6 egész bors
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 babérlevél
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 20 dkg gombás töltött tortellini vagy ravioli

Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csontokat lemossuk, és a forró sütőben, nem túl barnára megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.

1. A tojásfehérjét gyenge habbá verjük, összekeverjük a darált hússal, és fazékba tesszük. Hideg vízzel bőven felöntjük, beletesszük a csontokat, a zöldségeket, és feltesszük főni, forrásig kevergetjük. Amikor felforrt, a hőt kisebbre véve a levet sóval, borssal, gyömbérrel, babérlevéllel, szerecsendióval fűszerezzük, és nagyon kíméletesen 2-3 órán át tovább főzzük.
2. Beleöntjük a bort is, és még 1 órát főzzük (csak 1 liter lének kell maradnia). Ha kész, leszűrjük (lehetőleg tiszta, vizes konyharuhán át), hogy szép tiszta legyen a lé.
3. A betéthez sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és az összevágott zöldségekkel tányérba tesszük. Rámerjük a forró levest, és tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.