Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brokkolikrémleves szárnyasgaluskával

2010.09.27

Brokkolikrémleves 
szárnyasgaluskával
Kép

Hozzávalók:

  • a leveshez:
  • 50 dkg brokkoli,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 4 dkg vaj,
  • 8 dl szűrt húsleves (leveskockából is jó),
  • 2 dl tejszín,
  • 1-2 evőkanál fehérbor,
  • egy-egy késhegynyi őrölt fekete bors és szerecsendió, só
  • A szárnyasgaluskához:
  • 15 dkg csirkemellfilé,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál búzadara,
  • fél mokkáskanál só,
  • késhegynyi reszelt szerecsendió

Elkészítés: A csirkemellet kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi galuskához valóval összekeverjük, majd a hűtőbe téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon. Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk, és együtt a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk. A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk, és újra a tűzre téve fölforraljuk. A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 4 percnyi főzés után leszűrjük, a levesbe szórjuk, és már tálalhatjuk is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.