Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Citromos fokhagymakrémleves

2010.09.27

Citromos fokhagymakrémlevesKép

Hozzávalók:

  • 1 kisebb egész fej fokhagyma,
  • 1 kis fej vöröshagyma fele,
  • 1 citrom,
  • fél zöld citrom,
  • 7 dkg fenyőmag vagy héj nélküli mandula,
  • fél chilipaprika (el is maradhat),
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 2 evőkanál fehérbor,
  • 1 l zöldségleves,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 mokkáskanál kurkuma,
  • fél csokor koriander
  • (esetleg metélőhagyma),
  • só,
  • őrölt bors
  • Betétnek: 8–12 kis főtt rák (fagyasztott vagy konzerv is lehet).

Elkészítés: A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zöld citromot vékonyan meghámozzuk, levüket kipréseljük. A fele fenyőmagot vagy mandulát egy forró serpenyőben, zsír nélkül világosbarnára pirítjuk. A chilipaprikát félbehasítjuk, ereit, magját kivágjuk és felaprítjuk. A fokhagymát, a vöröshagymát, a maradék fenyőmagot, a chilipaprikát az olívaolajon megfuttatjuk. A fehérborral felöntjük, és felforraljuk. Ekkor kerül bele a zöldségleves, 2 evőkanál citromlé és a citromok héjának fele, majd bő 10 percig forraljuk. Ezután a levest átszűrjük, a kurkumával fűszerezzük, a zöld citrom héját is beledobjuk, a tejszínt és a citrom levét beleöntjük. A forró levesben átmelegített rákokat a tányérokban szétosztjuk, a levest rámerjük, majd a maradék fenyőmaggal és korianderrel megszórva tálaljuk.

idő: 30 perc
1 adag 893 kJ (213 kcal)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.