Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cseresznyeleves

2011.02.10

CseresznyelevesKép

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott magozott cseresznye
  • 1 doboz (3 dl) tejszín
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • cukor ízlés szerint
  • 5 púpozott evőkanál liszt + víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • felvert tejszín a díszítéshez

Elkészítés: Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.