Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokhagymás-petrezselymes salátaleves

2010.12.14

Fokhagymás-petrezselymes
salátaleves
Kép

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej saláta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg liszt
  • 8 dl zöldség- vagy húsleves (lehet kockából is)
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vágott snidling
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet a fokhagymával, majd felengedjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, és 5-10 percig forraljuk. A levesbe keverjük a tejszínt, összeforraljuk, levesszük a tűzről. Beletesszük a snidlinget és a petrezselymet. A saláta háromnegyed részét beletesszük a levesbe, és összeturmixoljuk. Lehűtjük. Tálalásnál a maradék salátacsíkokat rátesszük a levesre.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 646 kcal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.